5 Mart 2009 Perşembe

Kajira Nedir?

Bir Kajira'nın temel görevi özgür kişilerin isteklerini yerine getirmektir. Kajirae ( Kajira'nın çoğulu) özgür insanların yanında dizlerinin üzerinde otururlar. Kajiralara ait pek çok pozisyon vardır. Bunlardan en yaygın olanları nadu, tower ve bracelets pozisyonlarıdır.

Nadu pozisyonu bakire olmayan köleler tarafından kullanılır. Dizlerinin üzrinde oturur, bacaklarını iki yana açarak ellerini bacaklarının üzerine yerleştirirler. Pozisyonun amacı tamamen dişiliklerini segilemektir.

Tower pozisyonu daha çok bakire köleler için kullanılır. Yine dizlerinin üzerinde ancak bu sefer bacakları tamamen kapalı olarak otururlar. Bakire oldukları için dişiliklerini sergileme hakları yoktur. Tower pozisyonu aynı zamanda kölelik eğitimini tamamlamamış köleler için de kullanılır. Bir özgürü mutlu edicek yeterli eğitimi almamışlarsa dişiliklerini sergileyemezler. Aynı zamanda eğitimli ya da eğitimsiz, bakire ya da değil özgür kadınların yanında tower pozisyonunu almaları gerekir.

Bracelets kölenin bilekleri kelepçenmesi veya tasmasına zincir takılması için elerini arkalarında birbirinin üzerine kenetleyip boyunlarındaki tasmayı göstermek için çenelerni yukarı kaldırdıkları pozisyondur.

Bununla birlikte köleler ipek giyerler. Kimi zaman giydikleri ipeğin rengi onların durumunu anlatır. Beyaz ipek köle (White Silk Kajira) iki anlama gelebilir; eğitilmemiş ya da bakire. Bakire bir köle tam eğitilmiş sayılmaz... Kırmızı ipek köle (Red Silk Kajira) ise tamamen kölelik eğitimini tamamlamış ve bakire olmayan köledir. Son önemli olan ise Sarı ipek köledir(Yellow Silk Kajira). Bunlar genelde tavernalarda içki servisi için kullanılırlar. Genelde kullanıma açıklardır.

Köleler çeşitli şekillerde adlandırılırlar. Slave(köle), Slut(Sürtük),Little one(küçük)... Onları istediğiniz gibi çağırabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Bu bilgi yanlış Tower duruşu yanlız bir köle white silk bile olsa kendini pleasure slave duruşu olan nadu'yu yapabilir. Eğer "Slave Girl of Gor" da white silk bakire kız nadu'yu yapması için zorlanmıştır. Bu onlinism denilen internet oyunlarında gelişen yanlış bir bilgidir. Tower duruşunu bir köle kız yanlız özgür bir kadının yanında durduğu zaman sergiler. Her köle elinden geldiğince seksüelitisini ön plana çıkarmak zorundadır bir erkek efendinin yanında white silk bile olsa böyledir. Ancak Özgür bir kadının kölesi iseniz seksülitenizi bastırmak için zorlanırsınız, bu da hanımınızın saygınlığını korumak için yapılan bir şeydir.

    YanıtlaSil
  2. Bir köle kızın giydiği ipeğin rengi onun bakirelik yani "white silk" olduğunu her zaman belirlemez. Bazen isteye bağlı collar yani tasmasına bir beyaz kurdele takılarak sahibinin isteğine bağlı, durumunu göz önününe koymak için, servis ederken kullanılabilir.

    Bracelets adı üstünde "kelepçe" pozisyonu. Bunun çeneyle veya "collar" ı göstermekle alakası yoktur. Köle kollarını arkaya çarplazması gerektiğinde efendisi tarafından verilen bir komuttur o kadar. Böylelikle kolayca bir kölenin elleri arkadan kelepçelenebilir.

    Umarım kitaplar Türkçeye çevrilir bu yanlışları yapmazsınız arkadaşım.

    YanıtlaSil
  3. http://tr.wikipedia.org/wiki/Kajira

    YanıtlaSil
  4. Evet noksan yerler olmakla birlikte genel hatları ile doğru bilgiler en azından bilgi almak isteyen ve konulardan bi haber,yeni başlayan kişilere bir nebze faydası olacaktır..Öte yandan bdsm de iki yaklaşım var diyebiliriz..Biri ''gor'' yaşamı ve buna endeksli bdsm diğeri ise kurallarını Master'ın belirlediği ve daha bohem diyebileceğimiz bir tür.Gor herkesin yapabileceği,yaşayabileceği bir şey değil.Üstelik bana göre çok resmi ritüelleri olan bir yaşam tarzı.Oysa bdsm de temel amaç kölenin efendisini rahatlamasıdır,belli kalıp ritüeller olmakla birlikte işi aşırı resmi bir havaya dökmek uygulamada pek hoş bir durum oluşturmuyor.Zaten gor master-slave yaşamı sürenler de azınlıkta,o farklı bir boyut.Ayrıca gor çok ama çok kapsamlı bir durum,yaşantı ve konu.Onu seçip yaşayacak kişiler bir nevi hayat boyu buna uygun davranarak yaşamak ve pek çok şeyi göze almak zorunda.Türkiyede normal bdsm bile zor yaşanıyorken bir kajira bulmak daha doğrusu eğitip bir dişiyi kajira yapmak evlenip karınla bir hayat geçirmekten farksız.Derin ve komplike konular,sonu gelmez.

    YanıtlaSil