5 Mart 2009 Perşembe

The Gor Grid

Merhabalar,

The Gor Grid, 3D bir dünya olup Gor Roleplay bir oyundur. Peki nedir bu GOR?... John Norman adlı bir yazar 1966 da 27 serilik bir kitabın ilkini yayınladı. Tarnsman Of Gor... Bu kurgu roman, "Her kadının içinde bir köle yatar" felsefesini konu alan bir kurgu romandı. Pek çok kişinin gönlünü fetheden bu romanın gerisi de yıllar içinde geldi. En sonuncusu geçen sene yayınlandı. Kimisi bu kitapları yaşam tazı edindi, kimisi okuyup unuttu. Bu hayatı kendilerine yaşam tarzı edininenler kendilerine "Gorean" dediler.

Kimdir bu Gorean'lar? Nasıl yaşarlar? Gorda Master-Slave (efendi-köle) ilişkisi temel alınır. Gor erkek baskın bir dünyadır. Köleler Kajira olarak adlandırılır. Boyunlarında efendilerinin taktığı tasma, kalçalarında "K"(kef) işareti (Kajira'nın baş harfi) ile damgalanarak sadece sahiplerine ait olular. Master yani sahipleri onları istedikleri gibi kullanabilirler. Satabilir, dövebilir, kamçılayabilir ve hatta digerlerinin kullanımına açabilirler.

Hiç mi özgür kadın yok Gor da? Var... olmaz mı... Özgür kadınlar ve panterler. Panterler bu erkrklerin baskılarından kaçıp ormanlarda yaşayan bir nevi amazon kadınlar. Özgür kadınlarsa giyimli köleler olarak adlandırılabilir. Özel bir konumları olmadıkça hiçbir söz hakları yoktur. Dışarı peçeyle çıkarlar ve başlık parasıyla evlendirilirler.

Bunlar dışında daha pek çok rol var Gorda. Daha sonra hepsini teker teker açıklayacağım. Beni izlemeye devam edin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder