12 Ekim 2009 Pazartesi

Rolünüzü Seçerken...

Oyuna girdiğinizde kendinize bir geçmiş belirlemeniz gerekiyor. Dünya da mı yoksa Gor da mı doğdunuz? Aileniz nerde? Bulunduğunuz konuma nasıl geldiniz? Fakat hepsinden önce karar vermeniz gereken şey siz kimsiniz?

Önce bayanlardan başlamak istiyorum. Bayanlar başlangıç olarak 3 ana karakterden birini seçebilirler;
1) Köle (Kajira): Kendinize bir sahip bulup, ona boyun eğip tasmasını gurula boynunuzda taşıyabilir, hayatınızı onun mutluluğuna adayabilirsiniz.
2) Özgür Kadın(Free Woman): Tamamen kapalı giysileriniz ve peçenizle özgürce sokaklarda dolaşıp hayatınızı sürdürebilirsiniz. Kenidinize bir kast seçer ve gerektirdiği işleri yaparsınız. Günü geldiğinde bir erkek tarafından seçilir, evlenir ve çocuklarınız büyütürsünüz.
3) Panter : Bu kadınlar kanun kaçaklarıdır. Erkelerin baskınlığını kabul edmemz ve koloniler halinde ormanlarda yaşar, hayatlarını avlanarak ve kendilerini gizleyerek sürdürürler. Erkeklerden hem nefret eder, hem korkarlar.

Benim tavsiyem gor hayatınıza Free Woman olarak başlamanızdır. Böylece çevreyi tanır ve rolünüze karar verene kadar güvende kalırsınız.

Erkekler içinse durum çok da farklı değildir. Yeşil kast veya köle olmadığınız sürece genellikle savaşmak zorunda kalırsınız. Kendinizi, eşinizi ve size ait olan malları yani kölelerinizi korumak tamamen sizin sorumluluğunuz altındadır. İşte seçenekleriniz;
1) Köle (Kajirus): Kendinize bir sahibe bularak , kendinizi onu mutlu etmeye adayabilirsiniz.
2) Free Man : Kendinize bir kast edinip, yaşayacağınız yeri seçerek onurunuzla yaşarsınız.
3) Kanun Kaçağı (Outlaw) : Şehirlerde bulunmanız çok hoş karşılanmaz. Genellikle ormanlık ve dağlık yerlerde yaşarsınız. Yine özgürsünüzdür tabii yakalanmadığınız sürece.

Yine bana sorarsanız ben bir kast edinip şehirden başlamanızı öneririm taaki bu yaşama adapte olana kadar.

Bir sonraki başlıkta görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder